Perheterapia

Perheelle voi ja saa hakea apua! Ajattelemme, että perhe-elämä on välillä raskasta ja kuormittavaa. Perheissä suhteet ja roolit ovat moninaisia. Asiat ovat jatkuvassa muutoksessa, johon voi olla vaikea sopeutua.

Ei-toivottuihin rooleihin voi perheessä ajautua tahtomattaan ja niistä ulos pyristeleminen omin keinoin ei välttämättä onnistu. Perheen kokemia tapahtumia ei voida terapiassa muuttaa, mutta niihin voidaan opetella suhtautumaan uudella tavalla. Yhdessä voidaan jakaa aiemmin jakamattomia salaisuuksia ja surra suremattomia suruja. Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella toimimaan yhdessä uusilla tavoilla tai rakentaa yhteistä totuutta jokaisen perheenjäsenen henkilökohtaista kokemuksen rinnalle.

Perheen tuki

Perheterapialla voidaan hoitaa perheenjäsenten välisiä suhteita ja ristiriitoja, tai se voi tukea kasvatustyössä selviytymistä ja yhteisvanhemmuutta. Perheterapia voi auttaa selviytymään perheenjäsenen erityisyyden, riippuvuussuhteen tai fyysisen/psyykkisen sairauden kanssa. Perhettä voidaan tukea muutoksessa tai kriisin kohtaamisessa sekä trauman käsittelyssä. Perheterapiaa voidaan käyttää yksilön ensisijaisena hoitokeinona, mutta myös yksilöhoidon rinnalla vahvistamaan hoidon tuloksellisuutta.

Tavoitteemme on, että onnistumme terapiassa luomaan riittävän arvostavan ja turvallisen tilan jokaisen perheenjäsenen näkemyksien ja ajatuksien kuulemiselle. Toivomme voivamme mahdollistaa jokaisen osallistujan yksilöllisen kohtaamisen. Yhdessä luotuja tavoitteita kohti työskennellään perheen nostamien tärkeiden teemojen kautta muutoksen mahdollistamiseksi. Joskus saatamme yhteisestä sopimuksesta hyödyntää erilaisia terapeuttisia menetelmiä, tai tavata perheen jäseniä erilaisilla kokoonpanoilla, myös kahden kesken terapeutin kanssa.

Uusi yhteys

Perhepsykoterapiassa tarpeelliseksi koettuun käyntimäärään vaikuttavat monet tekijät, kuten yhdessä asetetut tavoitteet, niiden määrä ja käsiteltävien asioiden luonne. Kokemuksemme mukaan 3 – 5 tapaamista voi jo auttaa löytämään uudenlaista tapaa olla yhteydessä. Toisaalta olemme valmiit sitoutumaan myös pitkiin prosesseihin ja Kela:n tukemaan monivuotisiin prosesseihin. Suosittelemme, että perheterapeuttiseen työskentelyyn varataan aika psykoterapeuttityöparille. Kelan tukemaa perhepsykoterapiaa varten suosittelemme pyytämään hoitavalta lääkäriltä b-lausuntoon jo ennakkoon perusteluja terapeuttityöparin tarpeesta.

 

Kokemuksemme mukaan 3 – 5 tapaamista voi jo auttaa löytämään uudenlaista tapaa olla yhteydessä

 Hinnat

Suosittelemme aina varaamaan perheelle ajan psykoterapeuttityöparille, jolloin pystymme varmistamaan jokaisen osallistujan riittävän yksilöllisen kohtaamisen. Lyhyemmät tapaamiset on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, joissa pienten lasten tai psyykkisen/fyysisen sairauden vuoksi resurssit eivät riitä pidempään kohtaamiseen.

 
  • Perhepsykoterapiakäynti psykoterapeuttityöparin kanssa
    150 euroa / 75 min.

  • Perhepsykoterapiakäynti psykoterapeuttityöparin kanssa
    160 euroa / 90 min.

Maksuvälineenä käy pankki- ja luottokortti. Maksu suoritetaan tapaamisen päätteeksi vastaanotolla. Peruutukset kirjallisesti vähintään 24 h ennen sovittua tapaamisaikaa.
Peruuttamatta jätetystä ajasta veloitetaan hinnaston mukaisesti.


 

Taloudellista tukea

Pari- ja perhepsykoterapiaan on mahdollista saada taloudellista tukea. Yli 16-vuotiaalle voidaan myöntää Kelasta kuntoutuspsykoterapiana perhe- ja paripsykoterapiaa psykiatrin tekemän B-lausunnon avulla. Lapselle perheterapiaa myöntää sairaanhoitopiiri tai kuntatasolla perusterveydenhuolto tai lastensuojelu maksusitoumuksella. Tällöin kustannukseksi terapiasta jää vain omavastuuosuus.


 

Koskaan ei ole liian aikaista tai liian myöhäistä